Vores vine

Menu

Indkøbskurv
0
Til kassen
Vis Varer pr. side

Ratings


Den legendariske amerikaner Robert Parker er en institution i vinverdenen, og har i årtier bedømt et hav af vin. Først og fremmest alle de største franske Château og Grand Cru vin, men også mange andre fine vine fra de øvrige vinlande. Parker gav sidste år sin sidste vin-rating, og er nu gået på pension, men hans magasin The Wine Advocate lever videre med en ny generation af anerkendte ratere. Vinene bedømmes på en skala fra 50-100, hvor der også kan gives en mere generel rating, f.eks. 92-94. 

Luca Maroni rager et hoved højere op end alle andre når det gælder rating af italienske vin. Han udgiver hvert år Yearbook of the Best Italian Wines, hvor han bedømmer ca. 16.500 vin fra 2.300 vingårde. Luca Maroni benytter et tredelt pointsystem, hvor der kan gives op til 33 point i hver af de følgende kategorier: Consistenza / Equilibrio / Integrita. I ratingen, hvor en vin maksimalt kan opnå 99 point, indgår bl.a. bedømmelser af vinens drikkemodenhed, pris og umiddelbare sanseindtryk.

Listen af vin-ratere er lang, det være sig personer, magasiner eller vin-konkurrencer, men nogle af de største stjerner på himlen er f.eks. James Suckling og Jancis Robinson, samt de to vinmagasiner Decanter og Wine Spectator

Skemaet herunder bygger på Robert Parker / The Wine Advocate´s inddeling og beskrivelse af vinenes kvalitet, som også hovedsageligt benyttes af de fleste øvrige vin-ratere, hvad enten de giver max. 5, 20, 99 eller 100 point, eller et antal stjerner. 

Ud over at give point, er der især mange vin-konkurrencer der uddeler guld-, sølv- og bronzemedaljer, foruden andre slags udmærkelser. 

Vi viser også Vivino´s ratings af en række vin, hvilket er forbrugernes bedømmelser, og som opdateres ugentligt.

Vin-raterne har naturligvis individuel smag og behag og forskellige præferencer, så der er som regel en vis spredning i pointgivningen af en given vin. Her prioriteres Robert Parker og Luca Maroni, så selvom f.eks. Decanter har en højere rating, er det Parker eller Maroni´s rating der afgør i hvilken af klasserne, i undermenuerne til højre, vinen placeres i.


0-0 af 0 varer
 
Vis Varer pr. side

Vores vine
Sprog